PAPER FOR PAPER

Nieuw papier gemaakt van uw oude papier

Hoe werkt Paper for Paper

Paper for Paper is het proces van papier inzamelen, papier recyclen en papier terugleveren. Paper for Paper voert al uw (kantoor)papier af in containers. Dit papier wordt verwerkt en daarna in balen geperst. De geperste balen papier worden vervolgens ingezet als grondstof voor de productie van hygiënepapier en kantoorpapier. Dit gerecyclede hygiënepapier en kantoorpapier kunt u eenvoudig weer inkopen.

Het verwerken van het papier kan indien gewenst ook in de vorm van gecertificeerde papiervernietiging volgens de strengste veiligheidsnormen geschieden. Lees meer over het proces.

Het Paper for Paper proces begint met de inzameling van uw oude papier. Die inzameling kan in frequentie of op afroep plaatsvinden. Daarbij zetten wij een efficiënte planning in. Omdat wij en u met Paper for Paper voor een duurzaam papier recycleproces gaan, streven wij naar zo min mogelijk te rijden kilometers.

Als Paper for Paper lid heeft u de keuze uit alle in de markt gangbare kunststof of aluminium rolcontainers, al dan niet met een inwerpopening en afsluitbaar met een uniek slot. Naast frequente inzamelingen zijn ook incidentele archiefopruimingen inbegrepen, mits direct mee te nemen in de ingeplande routes. Onderstaand een overzicht van alle inzamelingsopties.

  • Maten containers: 70 liter, 120 liter, 240 liter, 400 liter, 500 liter, 660 liter, 770 liter
  • Materiaalsoort: kunststof of aluminium
  • Security: naar keuze wel of niet afsluitbaar met uniek slot en inwerp opening
  • Aantal: onbeperkt naar keuze (fair use)
  • Frequentie: afroep of frequentie (meerdere malen per week, 1x per week/2 weken/3 weken/etc.)
  • Incidenteel: incidentele archiefopruimingen
  • Regio: geheel Nederland
  • Papiersoorten: alle soorten papier en karton (uit kantoren)
Het ingezamelde papier wordt verwerkt en in balen geperst. Indien gewenst kan het papier worden vernietigd volgens de strengste veiligheidseisen. De Graaf Security, al meer dan 60 jaar gespecialiseerd in diverse archiefdiensten waaronder papiervernietiging, beschikt over het CA+ certificaat en het NAID AAA certificaat. Dit zijn exclusieve en strenge certificeringsregelingen van respectievelijk de nationale en internationale branchevereniging voor archiefvernietiging. U kunt er dus vanuit gaan dat uw archief volgens de strengste veiligheidseisen wordt vernietigd.
Lees meer over archiefvernietiging door De Graaf Security.
Het papier dat wij bij onze leden hebben opgehaald wordt na vernietiging en/of verwerking in balen papier van circa 500 tot 700 kilogram geperst. Deze balen worden in vrachten van gemiddeld 25.000 kg getransporteerd naar fabrieken waar het papier tot pulp wordt verwerkt dat als uiteindelijke grondstof voor de eindproducten dient.
Lees hier meer over het recyclingproces

De leden van Paper for Paper kopen het gerecyclede papier weer terug als hygiënepapier (denk aan handdoekjes, poetsdoekrollen en toiletpapier) of kantoorpapier (denk aan A4-kopieer- of printpapier).

Leuk initiatief, ik wil meedoen!

U kunt zich aanmelden via ons aanmeldformulier. Wij nemen dan contact met u op om samen met u te bekijken welk lidmaatschap het beste bij uw organisatie past.