PAPER FOR PAPER

Nieuw papier gemaakt van uw oude papier

Hoe werkt Paper for Paper

Paper for Paper is het proces van papier inzamelen, papier recyclen en papier terugleveren. Een aangesloten partner van Paper for Paper voert al uw (kantoor)papier af in containers. Dit papier wordt verwerkt en daarna in balen geperst. De geperste balen papier worden vervolgens ingezet als grondstof voor de productie van hygiënepapier en kantoorpapier. Dit gerecyclede hygiënepapier en kantoorpapier kunt u eenvoudig weer inkopen.

Het verwerken van het papier kan indien gewenst ook in de vorm van gecertificeerde papiervernietiging volgens de strengste veiligheidsnormen geschieden. Lees meer over het proces.

Het Paper for Paper proces begint met de inzameling van uw oude papier. Die inzameling kan in frequentie of op afroep plaatsvinden. Daarbij zetten wij een efficiënte planning in. Omdat wij samen met u voor een duurzaam papierrecycleproces gaan, streven wij naar zo min mogelijk te rijden kilometers.

Als Paper for Paper deelnemer heeft u de keuze uit alle in de markt gangbare kunststof of aluminium rolcontainers, al dan niet met een inwerp-opening en afsluitbaar met een uniek slot. Naast frequente inzamelingen zijn ook incidentele archiefopruimingen mogelijk. Onderstaand een overzicht van alle inzamelingsopties.

  • Maten containers: 70 liter, 120 liter, 240 liter, 400 liter, 500 liter, 660 liter, 770 liter
  • Materiaalsoort: kunststof of aluminium
  • Security: naar keuze wel of niet afsluitbaar met uniek slot en inwerp opening
  • Frequentie: afroep of frequentie (meerdere malen per week, 1x per week/2 weken/3 weken/etc.)
  • Incidenteel: incidentele archiefopruimingen zijn mogelijk
  • Regio: geheel Nederland
  • Papiersoorten: alle soorten papier en karton (uit kantoren)

Informeer bij uw aangesloten dienstverlener wat er mogelijk is of neem contact met ons op zodat wij u kunnen adviseren.

Het ingezamelde papier wordt verwerkt en in balen geperst. Indien gewenst kan het papier worden vernietigd volgens de strengste veiligheidseisen. De bij Paper for Paper aangesloten partners op het gebied van papiervernietiging beschikken over het CA+ certificaat, de strengste certificeringsregeling van de branchevereniging voor archiefvernietiging. U kunt er dus vanuit gaan dat uw archief volgens de strengste veiligheidseisen wordt vernietigd.

Het papier dat wij bij onze leden hebben opgehaald wordt na vernietiging en/of verwerking in balen papier van circa 500 tot 700 kilogram geperst. Deze balen worden in vrachten van gemiddeld 25.000 kg getransporteerd naar fabrieken waar het papier tot pulp wordt verwerkt dat als uiteindelijke grondstof voor de eindproducten dient.
Lees hier meer over het recyclingproces

Deelnemers aan Paper for Paper kopen het gerecyclede papier weer terug als hygiënepapier (denk aan handdoekjes, poetsdoekrollen en toiletpapier) of kantoorpapier (denk aan A4-kopieer- of printpapier).

Leuk initiatief, ik wil meedoen!

U kunt zich aanmelden via ons aanmeldformulier. Wij nemen dan contact met u op om samen met u te inventariseren wat uw wensen zijn en welke mogelijkheden daarbij passen.