Recyclebare kartonnen tent verovert festivals

woensdag 16 september 2015 categorie / Duurzaam nieuws

Afgelopen zomer dook hij opeens op bij diverse festivals: de Kartent. Wat de bedenkers de Ferrari onder de kartonnen dozen noemen en de revolutie binnen het kartonkamperen is afgelopen voorjaar bedacht en was kort daarna al overal te zien. Geen wonder, want de Kartent heeft een groot aantal pluspunten.

Duurzaam
De Kartent is helemaal van karton gemaakt en dus volledig recyclebaar. Dat komt goed uit, want het blijkt dat festivalgangers het opzetten en afbreken van een tent niet hoog op hun prioriteitenlijstje hebben staan. Tenten worden na afloop van een festival vaak achtergelaten. Dat levert een hoop afval op en dat is belastend voor het milieu. Met de Kartent heb je dat probleem niet, want die kan weer worden gerecycled naar nieuwe kartonnen voorwerpen.

kartent-2

Comfortabel
Behalve milieuvriendelijk is de Kartent comfortabel. Met afmetingen van 2.,40 bij 1.60 meter kun je er prima met twee personen in slapen. Zelfs uitgebreid uitslapen. Karton heeft namelijk een isolerende werking. Binnen in de tent is het lekker donker en heb je daarom geen last van fel zonlicht in de vroege morgen. Hou je er niet van om nat te worden tijdens het kamperen? In een Kartent zit je volgens de makers minimaal vier dagen droog, ook als het stortregent.

En erg leuk
Wil je bovendien met je Kartent de blits maken? Omdat de tent van karton is, kun je de Kartent zo mooi maken als je wilt door hem te beschilderen, beschrijven of te bedrukken. Bij Paper for Paper vinden wij de Kartent natuurlijk ook een superleuk initiatief en schenken wij er daarom aandacht aan. Lees verder op de website van Kartent als je meer wilt weten.

Deel dit artikel:
Nieuwsoverzicht