Paper for Paper start met inzamelen koffiebekers

maandag 4 mei 2015 categorie / Duurzaam nieuws

Laat u al oud kantoorpapier inzamelen via Paper for Paper? Dan kunt u nu ook tegelijkertijd uw koffiebekers laten meenemen. Koffiebekers zorgen voor veel restafval en vormen daarmee een hoge kostenpost. Los daarvan belasten al die miljoenen bekertjes het milieu als ze bij het restafval belanden. Paper for Paper wil daar iets aan doen en biedt daarom de Paper for Paper CupCare oplossing.

Koffiebekers recyclen
Tot voor kort was het niet mogelijk om papieren koffiebekers te recyclen. Probleem was de dunne plastic coating aan de binnenkant van de bekertjes. Deze kunststofcoating is nodig om de koffiebekertjes hittebestendig te maken.

Tegenwoordig bestaat er echter een technologie die de bekertjes week maakt in een verwarmde oplossing waardoor de kunststofcoating loslaat. Die kunststofcoating wordt vervolgens afgeroomd, vermalen en hergebruikt. En de overgebleven papierpulp kan weer goed worden ingezet voor de vervaardiging van nieuwe papierproducten.

Meer informatie
Koffiebekers zijn dus prima te recyclen. Ziet u bij uw bedrijf de gebruikte koffiebekers ‘gewoon’ in de prullenbak verdwijnen en zou u dat graag anders zien? Lees dan meer over ons Paper for Paper CupCare.

Deel dit artikel:
Nieuwsoverzicht