Papier inzamelactie vanaf Dag van de Duurzaamheid

maandag 28 september 2015 categorie / Duurzaam nieuws

Op vrijdag 9 oktober organiseert Urgenda voor de zevende keer de Dag van de Duurzaamheid. Een dag waarop door heel Nederland duizenden duurzame activiteiten plaatsvinden, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Ook Paper for Paper doet mee. Want met het duurzame en circulaire karakter van Paper for Paper kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan het sparen van het milieu.

Startsein voor de Paper for Paper Papierinzamelactie
De Dag van de Duurzaamheid is het startsein voor de Paper for Paper Papierinzamelactie. Van 9 oktober tot en met 31 oktober kunnen bedrijven kennis maken met Paper for Paper door hun oud papier in te laten zamelen. Paper for Paper zorgt dan voor een bomenrapportage en een bomendonatie.

Een bomenrapportage en een bomendonatie
Een Paper for Paper Bomenrapportage is een leuke A4-poster die alle milieubesparingen van het ingezamelde oud papier vermeldt. Die rapportage kun je als bedrijf mooi op je website zetten of op een andere manier tentoonstellen. En dat is nog niet alles. Voor iedere 1000 kilo ingezameld papier laat Paper for Paper een boom aanplanten in de duurzaam beheerde bossen van het Nationaal Bossenfonds. En het oud papier krijgt natuurlijk weer een nieuwe bestemming. Want dat zet Paper for Paper om in nieuwe papierproducten die weer teruggaan naar bedrijven.

Hoe kun je meedoen aan dit duurzame initiatief?
Vraag tussen 9 en 31 oktober een offerte eenmalige incidentele archiefvernietiging aan  bij Paper for Paperpartner De Graaf Security. (De Graaf Security is naast Tork en Papyrus een van de initiatiefnemers van Paper for Paper.) Vermeld daarbij Paper for Paper Papierinzamelactie. Na akkoord op de offerte maken wij een afspraak om het papier op te halen. Je ontvangt daarna toegang tot je bomenrapportage en na afloop van de actie maken wij bekend hoeveel bomen wij dankzij jouw oud papier aan het Nationaal Bossenfonds konden doneren.

Oud papier over?
Kan jouw bedrijf wel een opruiming gebruiken of heeft jouw bedrijf oud papier over en wil je ook een bijdrage leveren aan het milieu? Neem dan contact op en laat je papier eenmalig inzamelen!

Deel dit artikel:
Nieuwsoverzicht