Paper for Paper-milieubesparingen bekend

donderdag 12 maart 2015 categorie / Duurzaam nieuws

De laatste Paper for Paper-bomenrapportage is uit. De bomenrapportage laat zien hoeveel Paper for Paper-leden hebben bespaard op de kap van bomen, op water- en energieverbruik en op CO2-uitstoot. Deze besparingen zijn te danken de Paper for Paper-cirkel: oud papier inzamelen, dat recyclen, en vervolgens terugleveren in de vorm van mooie nieuwe papierproducten.

Besparingen
Alle leden hebben ieder afzonderlijk een persoonlijke rapportage ontvangen met de eigen besparingen. Maar er is ook een bomenrapportage opgemaakt waarin de besparingen van alle leden bij elkaar zijn opgeteld. In totaal is er 613.359 kilo aan oud papier opgehaald bij Paper for Paper-leden. Daarmee zijn 10.395 bomen ongekapt gebleven en is er 16.254 m³ water bespaard, 2.515 MWh aan energie en 521.355 kg aan CO2-emissie.

Wat betekent dat
Hoge getallen, maar wat betekenen ze? Als we de besparingen omrekenen naar het verbruik van een gemiddeld huishouden, dan geeft dat het volgende beeld.

Een gemiddeld huishouden gebruikt per jaar 99 m³ water (Bron Nibud). Paper for Paper heeft dus aan water bespaard wat ruim 164 gezinnen per jaar verbruiken. Qua energie verbruiken huishoudens gemiddeld 3.340 KWh per jaar (Bron Nibud). Eén megawattuur (MWh) is gelijk aan 1000 kilowattuur (KWh). Paper for Paper heeft dus aan energie bespaard wat 753 gezinnen per jaar verbruiken. Een gemiddeld huishouden zorgt jaarlijks voor 8.000 kg aan directe CO2-uitstoot in Nederland als we uitgaan van gas- en elektriciteitsverbruik, en vervoer (Bron Milieucentraal). Paper for Paper heeft dus aan CO2-uitstoot bespaard wat ruim 65 gezinnen per jaar verbruiken.

Ook een bomenrapportage ontvangen?
Bent u (nog) geen lid van Paper for Paper maar wel geïnteresseerd? Wij vertellen u graag hoe dit duurzame initiatief werkt. Wordt u lid, dan bent u bij een volgende bomenrapportage ook een van de leden die heeft bijgedragen aan de Paper for Paper-milieubesparingen. En dat kunt u uitdragen in uw duurzaamheidsboodschap. Neem daarom voor meer informatie gerust contact met ons op.

Deel dit artikel:
Nieuwsoverzicht