Leden over Paper for Paper: St. Kinderopvang Oosterhout

zaterdag 14 maart 2015 categorie / Duurzaam nieuws

“Wij moeten op onze kleintjes letten”

De Stichting Kinderopvang Oosterhout (SKO) biedt opvang aan kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar als kinderdagverblijf, tussenschoolse opvang, buitenschoolse opvang, en gastouderopvang. SKO is Zilver-lid van Paper for Paper sinds februari 2014. Dit betekent dat de kinderopvang het oude papier door Paper for Paper laat inzamelen en laat terugleveren als hygiënepapier. Aan het woord is Henriette Geerts over Paper for Paper.

Waarom heeft u voor Paper for Paper gekozen?
“Wij vonden Paper for Paper een mooie dienst, omdat je je oude papier laat ophalen en omzetten naar nieuwe papierproducten die je weer krijgt teruggeleverd. Bovendien bleven onze kosten gelijk, dat was ook een criterium. Want wij moeten op onze kleintjes letten, op twee manieren.”

In hoeverre is duurzaamheid belangrijk voor uw organisatie?
“Wij proberen waar mogelijk duurzaam te zijn, zolang er geen extra kosten zijn. Zo scheiden wij bijvoorbeeld zoveel mogelijk ons afval. Plastic leveren wij gescheiden aan en voor papier en luiers hebben we kliko ’s. Ook ouders hebben de mogelijkheid om hun gebruikte luiers in te leveren. Wij zorgen er dan voor dat die gescheiden ter verwerking worden aangeboden. Op die manier proberen wij zo milieuvriendelijk mogelijk bezig te zijn.”

Zou u Paper for Paper aanbevelen bij andere bedrijven? Zo ja, waarom?
Ja, zoals eerder genoemd, omdat het een milieuvriendelijk initiatief is zonder extra kosten.

Organisatie: Stichting Kinderopvang Oosterhout
Contactpersoon: Henriette Geerts
Functie: Financieel medewerker
Website: www.kinderopvangoosterhout.nl

Deel dit artikel:
Nieuwsoverzicht