Hoe komt dat gerecyclede papier zo wit?

woensdag 17 juni 2015 categorie / Duurzaam nieuws

Gerecycled, maar toch wit.
Paper for Paper Goud-en Platina-leden ontvangen voor hun oud papier BalancePure kantoorpapier terug. BalancePure papier is kantoorpapier van Papyrus dat voor 100 procent is gerecycled. Het heeft een aangename dikte (80 gram), gaat goed door de printer en de kopieermachine en bovenal: BalancePure is ondanks dat het gerecycled is, wit van kleur.

Hoe kan dat?
Maar hoe komt dat papier zo wit? Is dat papier wel zo duurzaam en is het niet met milieubelastende middelen zo wit geworden? Wij vroegen het aan Papyrus.

Hoge kwaliteit pulp
Een van de belangrijkste redenen, legt de papiergroothandel uit, is de strenge selectie van het oud papier. Voor de pulp wordt alleen hoogwaardig oud papier gebruikt, papier waar weinig inkt op zit. De kwaliteit van de pulp is daardoor hoog.

Geavanceerde technieken
Een andere reden dat het BalancePure papier zo wit is, zijn de geavanceerde technieken tijdens de recycling en schoonmaakprocessen. De pulp wordt tijdens het proces drie keer gewassen en de inkt daarbij zo efficiënt mogelijk onttrokken. Er komt geen chloor aan te pas, alleen biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen en chloorvrije witmakers.

Keurmerken
BalancePure kantoorpapier wordt dus op een manier geproduceerd die niet schadelijk is voor het milieu. Dat blijkt ook uit de diverse keurmerken die aan het papier zijn verbonden.

Keurmerken Papyruskopie

 

Kijk voor meer informatie over deze keurmerken op de website van Papyrusduurzaam.

Deel dit artikel:
Nieuwsoverzicht